• Vážení hráči, Dne 30.4.2024 (úterý) bude hra aktualizována na verzi 2.311. V důsledku toho se do hry nebudete moci po určitou dobu přihlásit. Níže naleznete podrobný seznam změn. Děkujeme za pochopení. Více informací najdete na herním fóru

Záhady Grepolisu

DeletedUser

Guest
Ak máte nejaké pripomienky, vylepšenia k článkom s názvom Záhady Grepolisu, sem s nimi. Aj keď ich píšem, neviem úplne všetko, preto budem rád ak sa zapojíte so svojimi skúsenosťami.
 

DeletedUser5567

Guest
Mohl by se tam někdy někde (protože tady na fóru to nikde není a jestli je tak netuším kde, protože je nehorázně zaspamované) objevit vzorec pro výpočet účinnosti katapultů? Kolik jich při jakém poměru síly, počtu a hradeb sundá hradeb?
 

DeletedUser

Guest
Tak tento vzorec tady nikde není:)
kdo ho vymyslí má můj vděk:)
 

DeletedUser5002

Guest
Pochybuji že je na tohle vzorec.
Katy moc lidí nepoužívá, neví o co přicházejí:)
Záleží na tom jaké jednotky brání, takže určitě ideální jsou proti katům Mečaři a Kyklopové, popřípadě Pegas. Na zboření 25levelů hradeb v prázdném městě stačí cca 30 katů,ale standartní útok katů by měl mít množství cca 40KS. Nejde říci ideální poměr, ale tohle je tak akorát. Zbytek útoku doplnit armádou a myslím si že efekt je nejvyrovnanější. 30 Catů je taky dobrých,ale tolik to neboří.

Vždy se to ale odvyjí od počtu a druhu bránící armády.
Pokud budu mít ve městě 30 kyklopů a 1000 luků na hradbách 25 + věž,falangu tak proti tomu téměř neexistuje účinný útok. Musí nastoupit hrubá síla:)

Cawko. Editoval som svoj prispevok pri bohoch.

EDIT:
firstazazel - tie udaje o jednotkach su nespravne a pri vacsine jednotiek je to opacne ako hovoris. Mam to preratane.

- napriklad kyklop minotaurus je najhorsia myticka jednotka v hre a kyklop druha najhorsia v hre
- mozem ti to aj dokazat ked chces

přišla mi reakce, ale proč to tedy neuvedete sem?
Minotaurus společně s kyklopem jsou výborní obranáři. Možná ne všichni souhlasíte a já vám to nevnucuji,ale je to má vlastní zkušenost.

Pokud k nim doplníte luky tak jsou silní proti všem útokům a to je velká výhoda.
Můžete si zkusit simulaci, většina obran vydrží dva plné útoky, kdežto tato obrana vydrží i tři.Samozřejmě jsem to zkoušel z různých směrů a přes slabiny,ovšem tím že kyklopové mají obrovský defence proti střelným a sečným útokům tak společně s luky jsou ideální. Ovšem klidně navrhněte lepší obranu a já jí prověřím simulacemi:)Jedna z nej obran je i samozřejmě 1000 mečů, 60kentaurů a 40 pegasů atd,ale mýtycké jednotky vždy vycházejí lépe když se správně používají, akorát jsou náročné na přízeň
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Nahoru