• Vážení hráči, Dne 30.4.2024 (úterý) bude hra aktualizována na verzi 2.311. V důsledku toho se do hry nebudete moci po určitou dobu přihlásit. Níže naleznete podrobný seznam změn. Děkujeme za pochopení. Více informací najdete na herním fóru

Dobývání vs. Vzpoura

DeletedUser

Guest
Ahojte!

Hrám slovenskú kappu, kde som mal česť podiľať sa na 7 divoch víťaznej ali, slovenské NU - teda všetko svety s dobývaním... PREČO?
Lebo dobývanie je pre mňa viac adrenalínové.. Pri vzbure staneš ráno a je to.. každý vie vstať ráno... a potom iba útočíš a mesto je tvoje...
Pri vzbure treba viac taktizovať, nie iba vyvolávať 100 vzbúr, aby v tom bol chaos.. keď je niekto v dobrej ali a napr. zajtra ideš poslať OL tak deň predtým no nesmieš moc vystrašiť a tak..:) má to proste väčší šmrnc..:)
 

Thasoss

Grepolis tým
Dobývání i vzpoura může být nudná a stejně tak i plná adrenalinu. ;) Ono záleží s kým a proti komu hraješ... mě taky nijak vzpoura nebrala, ale když hraješ v dobrém kolektivu proti dobré alianci (nemyslím alianci betonářů, která do 5 měst vrací 10k bir a do 6. nic... takové aliance které se dají lehce zmást :)).

Při dobývání časuješ x měst před a za koldu a pak čekáš... takže asi věc názoru, co je adrenalin. Zase je ale lepší se na starém dobývacím systému bránit. Máš větší možnosti.
 

DeletedUser10159

Guest
no já jsem nepochopil k čemu je vzpoura že trvá 12 hodin než se vyvolá a pak trvá 12 hodin vzpoura
 

DeletedUser

Guest
vyvoláš ji hned vyčistěním města, ovšem musíš mít ve městě ,z kterého útočíš výzkum vzpoura a v útoku ho odkliknout, pak vyvoláš vzpouru, no a jde o to, že obránce má 12 hodin na to si do města poslat podporu, svou, nebo spoluhráčů a ty musíš město opět vyčistit a s kolonizační lodí vyrazit, aby dojela po 12 hodinách, vzplanutí
 

DeletedUser

Guest
čili system pro no lifery :)) takže sbohem .... "system založený na tom bud chytit prvni 2 tydny startu serveru skloubený s tim sedět u toho 26 hodin denně" :)

bral bych kdyby se dala zabrat další města, ale hlavní město ? ...... se nedivte že to mraky lidi nebaví ... :)
 

DeletedUser7382

Guest
Moc nesouhlasím, hra je podle mého názoru nastavena správně i ohledně záboru měst. Sice by se mnohým hráčům-začátečníkům líbilo, že by nemohli přijít o hlavní město, to není špatná idea, ale časem může být otázkou, co je vlastně hlavní město u hráče, který už má mnoho měst. Kdo ze začátečníků nechce přicházet o města v bojové hře, nechť jde na svět Hyperborea, kde není dobývání (jen útoky a nudné zakládání měst se stavbou městeček pořád dokola + příležitostné, možná ale kvůli nudě časté, dobývání měst duchů).

A vůbec, celkově je to nesmysl: žádný nepřítel by se nedal zcela porazit, aliance by se takhle mohly mydlit mezi sebou donekonečna, když by se každý hráč mohl z hlavního města zase rychle postavit na nohy, ani při konci ve hře z vlastní vůle hráče by se hráčovo poslední město nedalo nikým převzít, až dokud se z toho nestane město duchů. Koneckonců když je někdo poražen, tak tomuto hernímu prostředí více odpovídá, když hráči budou začínat sice od začátku, ale na okraji mapy s hráči na stejné úrovni, to už pak není moc rozdíl začít znovu s jedním městem nebo nechat si jedno rozvinuté město tam, kde tě rozvinutí nepřátelé budou stále drtit, to by už zase ani nemělo cenu hrát ani s tím pozůstalým městem. Navíc je restart ekvivalentní k začátku na novém světě.




Každého baví něco jiného, a mraky lidí právě tato hra baví (samozřejmě nemůže bavit úplně všechny, to je nemožné). I tato hra má dost do sebe, jenom je na to třeba přijít a musí být chuť hrát. A nemusí to nutně znamenat hraní „26 hodin denně“, pro někoho možná, ale není to nezbytnost pro běžné hráče pro aspoň nějaký úspěch a slušný postup ve hře navzdory nepřátelům, to je nezbytnost jen pro velice rychlé hráče, kteří chtějí být na samé špici. Každý ke hře volí jiný přístup, ale domečkaření a neznalost/nenaučení se fint tady není produktivní.

Ani není zdaleka nutné začít velmi brzy po startu serveru. Stačí, pokud to je ještě v době, kdy přichází stále ještě hodně hráčů (období, kdy je daný svět nejnovějším, dokud nepřijde zase další nový). Na okraji mapy jsou nejnovější hráči spolu a s trochou šikovnost lze dohnat i ty hráče, kteří hráli už od samého startu serveru ve středu mapy.




Ale to jsme poněkud odběhli od tématu...
 

DeletedUser12572

Guest
Proč mi nejde převzít město? Prvně na město vyšlu kolonizační loď s vojáky jako vzpouru, vypukne vzpoura a než vypukne tak tam pošlu polovinu loďstva s vojáky aby město vyčistili a potom když začne tak pošlu druhou polovinu loďstva s útokem aby město převzali ale nic se nestane... žádné přebrání
 
Nahoru